href='http://dl.glitter-graphics.net/pub/1008/1008951xbh88shb03.gif' rel='icon' type='image/x-icon'/>

Wednesday, 28 November 2012

Chocolate Fountain

















Chocolate Fountain


VENUE : Rini Hills.
THEME : Pink.




Chocolate Fountain


DATE : 22ND SEPT 2012
VENUE : DEWAN JUBLI INTAN, JB
THEME : PINK
 





















Skin Rich




PIL ANTI AGING + CUCI DARAH,
YG MENGANDUNGI EKSTRAK MANGGIS, EKSTRAK DELIMA YG DIAKUI TERBAIK UTK MEMBUANG TOXIC DALAM BADAN ..

FORMULASI DARI AMERIKA.. TELAH DIKAJI SELAMA 14TAHUN.

Khasiat MANGGIS rasanya semua tahu..
Di Thailand buah manggis dijemur dan dikeringkan untuk membuat bahan kosmetik seperti syampu, sabun untuk menghaluskan kulit dan mencegah penyakit kulit.

Bahan aktif XANTHONE dala m buah manggis mempunyai khasiat yang amat menakjubkan. Terutama dibahagian dalam kulit dan biji manggis.

Ramai saintis telah mengkaji khasiat buah manggis sejak tahun 1970an. Khasiat xanthone iaitu bahan aktif dalam buah manggis dapat membantu pelbagai jenis masaalah seperti alergi, resdung, lelah, pelbagai penyakit kulit seperti eczema, gatal-gatal, psoriasis, seborrhea, jangkitan kulat, luka-luka yang biasa pada mulut, melecur, selepas pembedahan, penyakit darah tinggi, kencing manis, lebihan kolesterol , keletihan, kekurangan darah, ulser, gastrik, saluran usus yang bengkak dan insyaallah pelbagai lagi masaalah. haaa pepaham sudah pil ni khasiat tinggi.. pastu ada juge di masukkan vitamin c, kolegen & glutathione..

Sesuai diambil utk sesiapa sahaja LEBIH2 LAGI PENGGUNA AURA MAYA YANG MEMPUNYAI MASALAH JERAWAT KECIL2.. =)

Beautskin Essence


5 FAKTOR UTAMA KEKAL MENAWAN ARTI KATA SEBENAR

1. Kecerahan Kulit - kulit kemerah-merahan
2. Memperbaiki Gen - menghalang sakit keturunan
3. Metabolik - Metabolisma stabil
4. Anti-Pengoksidaan - awet muda
5. Menganjalkan kulit luaran dan dalaman dan mencantikkan payudara







KESAN-KESAN SELEPAS PENGGUNAAN BEAUTSKIN ESSENCE

3 hari : Menstabilkan fungsi hati dan buah pinggang, kadar peneutralan toksin dalam badan meningkat dengan nyata sekali, kekangan kapilari darah meningkat, hemoglobin meningkat dengan nyata, ketidakseimbangan ’qi’ dan darah dapat diperbaiki dan memulihkan daya.

10 hari : Keadaan fizikal bertambah baik, sebahagian toksin dalam hati, buah pinggang dan darah dapat disingkirkan, keupayaan anti-pengoksidaan dalam badan meningkat, kapilari darah menjadi lebih lembut, memulihkan dan meningkatkan kekenyalan dinding darah pada masa yang sama menyelaras fungsi ovari.

30 hari : Toksin pada organ dalaman badan dapat disingkirkan lalu dipenuhi dengan bekalan nutrien yang diperlukan, keupayaan baik-diri kulit dipulihkan dan ditingkatkan, fungsi peredaran mikro pada kulit diselaraskan secara efektif.

60 hari : Meningkatkan liang-diri kulit, keupayaan daya penahanan kulit meningkat, fungsi endokrin bertambah baik dan teratur, perubahan daripada kulit yang berwarna kuning gelap kepada kulit cerah berseri-seri.

90 hari: Lebihan lipofusin dan radikal bebas dalam badan disingkirkan, sel-sel menjadi aktif dan keanjalan kulit dipulihkan lalu mengembalikan wajah yang cantik dan kelihatan muda. Beutskin Essence dirumus dengan menggunakan ramuan platinum daripada esens tumbuhan yang unik dan digabung dengan penggunaan teknik ekstraksi supercritical CO2, berupaya menguraikan melanin dan pigmen kuning pada kulit dengan cepat demi memutihkan dan memperbaharui sel badan secara keseluruhan. Ia menggalakkan metabolisme sel dari dalam ke luaran supaya membolehkan badan menjadi lebih sihat dan memperolehi kulit yang lebih cerah. Ia juga membebaskan enzim-enzim aktif sel, berkesan untuk menghalang aktiviti penyahasilan dan meningkatkan tenaga sel supaya tisu kulit seluruh badan berfungsi dengan normal.

Penggunaan jangka masa panjang : Metabolisme badan berada dalam keadaan peredaran yang baik, kulit menjadi lembut, licin, sihat, cerah, cantik dan sempurna.
Kandungan : Minyak Biji Seabuckthorn, Radix Puerariae Lobata, Minyak Biji Anggur, Likopena, Minyak Kacang Pain, Beeswax

Dos yang perlu diambil : Sekiranya mampu; 2 biji selepas bangun tidur pagi dan 2 biji sebelum tidur.
Ambil semasa perut kosong, jarakkan sejam sebelum sarapan. Bagi yang tidak mampu; 2 biji pada waktu pagi/malam. Boleh: Diambil seawal umur 13 tahun Tiada pantang larang, tiada kesan yg merbahaya, tidak merosakkan buah pinggang, selamat diambil dan jika mengambil sebarang supplement hendaklah makan 1jam sebelum makan supplement/mknn (Diambil semasa perut kosong)

Product Name: Beutskin Essence Product Code: 10023 Weight: 500mg x 60 capsules Ministry of Health Registration No.: MAL08031430TR Price: RM240.00 (SM) RM 250.00 (SS) Rahsia untuk Kulit Lebih Cerah, Mulus, Gebu dan Awet Muda selalu.. Efektif, Selamat dan Tanpa Sebarang Keraguan.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SNE CAPSULE


Product Name : SNE Capsule
Product Code : 10002
Weight : 500mg x 60 capsules
Malaysia Ministry of Health Registration No. : MAL20034169TCR
Price : USD 150 (Outside Malaysia)
RM 220 (Malaysia)

FUNGSI SNE | Super Nutrient Essence
(Meningkatkan Kualiti Hidup Manusia)

Berkeupayaan untuk menyingkirkan radikal bebas dan elemen berbahaya
Meningkatkan fungsi sistem imun
Mencegah pelbagai jenis penyakit sistem pencernaan
Mengurangkan tahap lipid darah dan kolesterol, justeru mencegah penyakit kardio-serebrovaskular
Mencegah jangkitan Influenza
Merawat lecur, parut, reput fros dan kudis
Mencegah kerosakan yang diakibatkan oleh sinaran dan pengoksidaan
Mencegah dan merawat pkan pelbagai masalah ginekologikal, amat sesuai untuk kaum wanita
Membantu perkembangan fizikal dan keupayaan mental kanak-kanak
Meningkatkan kesihatan kulit dan menangguhkan proses penuaan


ARAHAN PENGGUNAAN SNE

Penyakit saluran pernafasan (bronkitis, batuk, asma,jangkitan paru-paru) - 2 kapsul/2x sehari
Penyakit kardiovaskular & Serebrovaskular (penyakit jantung koronari, aterosklerosis, tekanan datah tinggi, bekuan dalam otak) - 3 kapsul/2x sehari
Penyakit sistem urinari (nefrisis, kegagalan renal, disfungsi seksual, prostatitis, impoten, ejakulasi pramatang, jangkitan sistem urinari) - 3 kapsul/2x sehari
Penyakit sistem peredaran (anemia, pengurangan bilangan platelet) - 4 kapsul/2x sehari
Penyakit saluran gastrounus (buasir, ulser gastrik, ulser duodenum, gastroenteritis, esofagitis, kolitis, diarea, senak) - 2 kapsul/2x sehari
Kanser (kanser gastrik, kanser esofagus, kanser paru-paru, kanser hati, kanser pankreatik, kanser prostat, karsinoma asites, pesakit kemoterapi, penyakit radioterapi, kanser usus) - 4 kapsul/2x sehari
Penyakit sistem saraf (pening kepala, sakit kepala saraf, tekanan darah rendah, siatik, insomnia) - 2 kapsul/ 2x sehari
Reumatisme & Artritis (artritis, kesakitan pada sendi, pembesaran sendi, kesakitan pada vertebra servikal, skapulohumeral periartritis, kesakitan reumatik) - 2 kapsul, 2x sehari
Penyakit disfungsi metabolik (diabetes, lipid darah tinggi, keobesan, sembelit) - 3 kapsul/2x sehari
Penyakit lima organ deria (konjuktivitis, keratitis, merah, bengkak & sakit, timpanitis, rinitis, faringtis, stomatitis, afta, tonsilitis) - 2 kapsul/2x sehari
Penyakit kulit (akne, bintik hitam, pigmentasi, ekzema campak, psoriasis, kedut, wajah tidak bermaya, kegatalan) - 2 kapsul/ 2x sehari (beserta dengan penggunaan luaran)
Keadaaan separuh sihat (insomnia, sifat pelupa, mengantuk, terlalu banyak mimpi,selalu letih, anggota lemah, kesakitan pada bahu & tulang belakang, keletihan, daya penumpuan lemah, pening kepala, disforia) - 2 kapsul/2x sehari
Perlindungan tahap radiasi (penggunaan komputer, kesakitan bola mata, kemerosotan deria pendenganran, selalu letih, rasa tidak sihat, sakit kepala, pening kepala) - 2 kapsul/2x sehari
Penyembuhan selepas pembedahan (luka sakit, penyembuhan lambat, tidak berselera) - 2 kapsul/ 2x sehari
Kemerosotan fungsi imun (selalu sakit, selsema, tidak berselera, tidak dapat tidur dengan nyenyak) - 2 kapsul/2x sehari
Perlindungan hati (hati berlemak, penyakit hati yang disebabkan alkohol, sirosis, hepatitis) - 2 kapsul/2x sehari
Penjagaan Ginekologi (Sakit haid, sindrom menopaus, hakisan servikal, inflamasi servikal, haid tidak tetap, mastitis, vulva pruritus) - 2 kapsul/2x sehari
Kanak-kanak (kemerosotan fungsi imun, anoreksia, resam tubuh yang lemah, IQ rendah, pertumbuhan lambat, badan yang rendah) - 2 kapsul/2x sehari
Lain-lain (cedera bakar, lecur, luka) - 2 kapsul/2x sehari beserta penggunaan luar

Nota : Pengambilan produk dengan perut kosong sebelum sarapan pagi dan sebelum tidur mendatangkan kesan terbaik.

Tuesday, 27 November 2012

Aura Maya






AURA MAYA - BEAUTY SKIN CARE
Dihasilkan dari bahan-bahan yang selamat:

Hamamelis Virginiana L: Tumbuhan perdu yang biji-bijinya dapat menghaluskan kulit dan kandungan zatnya dapat menyembuhkan peradangan.
Ganoderma Lucidum: sejenis keluarga cendawan; selalu disebut sebagai Raja Cendawan, cendawan merah (Lingzhi) yang dikenal sebagai nutrisi terbaik untuk memperbaharui sel-sel di dalam tubuh dan dapat mencegah penuaan awal.
Malaleuca Alternafiola Extrace: tumbuhan yang menyerupai rumput ini adalah tumbuhan yang sangat efektif untuk menggantikan sel-sel kulit mati. (tu yg bila pakai kita rasa merenyam2 tu..tinda balas bahan ini dgn sel kulit)
Mineral Oil: pelembab alami yang membantu melembutkan dan menegangkan kulit, juga sebagai zat yang membuat kulit fresh sepanjang hari.


Kegunaan:

1) Melembabkan, memutihkan, dan mencerahkan kulit wajah.
2) Membantu menyamarkan noda hitam.
3) Menyamarkan & sekaligus menghilagkan jeragat
4) Mensekatakan tonne kulit
5) Menaikkan seri wajah
6) Menyamarkan ;fine lines' dan memperlambat tanda-tanda penuaan awal.
7) Mengecilkan pori-pori secara berperingkat (slowly).


CARA PENGGUNAAN

Untuk 3 Hari Pertama
1.Sabun dipakai 3 hari berturut-turut, hanya menggunakan sabun saja..!! ini untuk meneutralkan kuliit wajah dari penggunaan kosmetik-kosmetik sebelumnya (jika ade menggunakn produk ex : tia amelia, SKII, and so on..)
Jika tiada menggunakan sbarang produk pnjagaan lain sebelum ini, anda sudah boleh memulakan pakai sabun cuci muke, krim siang & krim mlm spt biase.
*DILARANG MENGGUNAKAN MEKAP, BEDAK BABY JOHNSON & SEBAGAINYE
*STOP MENGGUNAKAN SEBARANG PRODUK MUKE LAIN DAN TONER MUKE

Hari ke 4 - hari ke 14
1. Cuci muka dgn sabun pencuci kemudian keringkan muka dgn menekap2 muke mnggunakan tisu atau towel. Jangan terlalu kering krn ia akan menjadi kesat sewaktu menyapu cream. Jadi lpas tekap muke terus pakai cream.
2. Sapukan cream pada wajah secara merata dan nipis secara teratur.
Gunakan sesuai aturan, pada pagi/siang hari untuk cream siang dan malam hari untuk cream malam.
*KRIM SIANG BOLE DISAPU PADA MATA
*KRIM MLM BOLE DISAPU PADA MATA BMULA PADA HARI KE-7
*DILARANG MENGGUNAKAN MEKAP/ BEDAK BABY JOHNSON & SEBAGAINYE
*STOP MENGGUNAKAN SEBARANG PRODUK MUKE LAIN DAN TONER MUKE

Hari ke 15 dan seterusnya
Sama seperti langkah2 di atas..
Cume hari ke 15 korang da leh stat mekap!! yippie!!
Tahniah kepade mereka yg sahut cabaran utk tidak bmekap selama 2 Minggu..=)


PERHATIAN!!

1. Usaplah wajah dengan lembut saat menyapu cream pd wajah, jangan digosok dgn kuat pada saat mencuci wajah dengan sabun.
2. Di awal penggunaan Aura Maya, anda dinasihatkn supaya jangan memakai sebarang mekap xkira la bedak tabur / compact juga baby johnson selama 2 MINGGU untuk mengelakkan percampuran bahan kimia lain dgn AM.
3. Hindari wajah dari sengatan matahari terlalu lama.. kalau sekejap2 xpe.. ye la.. matahari sekarang ni x bagus kecuali matahari di awal pagi.. ada vit E.. jgn tadah je muka kat matahari :).
4. Jangan berenang selama awal perawatan. Sebab dlm kolam renang ada sejenis bahan kimia yg boleh menyebabkan skin burn.. ala2 mcm mandi laut juge la.. :) selain klorin.
5. Pada masa tempoh Aura Maya nak serasi ngan skin (biasanya pd hari ke-4 hingga hari ke-8) jika kulit memerah dan terasa gatal merenyam.. adalah normal kerana kulit wajah sedang mengalami penyingkiran sel kulit mati.
6. Jangan memakai produk muke lain sewaktu memulakan pgunaan AM. Ditakuti ade p'campuran bahan kimia antara AM dan produk lain. (kalau bole focus la pd yg 1 ok..=)
7. Jangan memakai toner! Cukup pd pgunaan sabun pncuci, krim siang n krim mlm AM SAHAJA..


CARA PEMAKAIAN UNTUK MUKA BERMASALAH :

Cara pakai bg kulit berjerawat:
1. Kulit berjerawat, bersihkan wajah dengan sabun lebih kerap. Mungkin waktu nak smbahyang magrib tu cuci dulu muke dgn sabun.. kemudian selepas solat isyak, bole la dicuci muke sekali lagi.
2. Diikuti pakai krim mlm/siang mengikut waktu.
(Perlu diingat selepas cuci muka anda perlu terus memakai krim utk mengelakkan muke menjadi kering)


CATATAN PENTING :

Ini adalah adunan doktor yang dijual secara direct selling. So xde jual kat kedai2.. krim2 di bancuh mengikut order. (HANDMADE)
Sudah diteliti di makmal universiti bahwa produk ini BEBAS Mercury & Hidroqinoin .

Sudah ramai yg mencuba & mmg terbukti berkesan, memang nyata berbeza!

Set datang dlm 2 iaitu :
1. Trial Set
2. Full Set / Normal Set

TRIAL SET
Mengandungi sabun separuh bulatan 15grm, krim mlm 7grm, krim siang 7grm
Bole tahan sehingga SEBULAN (Tapi bergantung pd cara penggunaan kita juga ya)

FULL SET / NORMAL SET
Mengandungi sabun bulat 30grm, krim mlm 15grm, krim siang 15grm
Bole tahan sehingga 3 BULAN (Tapi bergantung pd cara penggunaan kita juga ya)


PENGGUNAAN SET INI DAN FUNGSINYA

Tips Pengunaan Sabun
Agar sabun tidak cepat habis, disarankan (TIDAK WAJIB) untuk memotong sabun menjadi 12 bahagian utk set biasa.. 6 bhg utk set trial. Untuk kulit berjerawat sering-seringlah mencuci muka dengan sabun ini. Best!!.. sabun ni ada kandungan vit C.

Cream Wajah
Dipakai lengkap setelah memakai sabun selama 3 hari. Cara pakainya setelah cuci muka dengan sabun algae vit c dan ditekap dgn towel atau tisu muke (jangan terlalu kering) maka gunakan cream dengan lembut ke wajah. Beri titik-titik di dahi, pipi, dagu dan hidung lalu ratakan dengan lembut. Jangan digosok seperti mencuci muka dengan sabun
Utk mengelakkan kontra leher dan muke, ape salahnya pakai kt leher sekali. Mesti xnk kan muke gebu tp leher berdaki.. hehe

Berbahaya atau tidak?
Cream Aura Maya ini dibuat dari bahan-bahan alami. Bahan-bahan tersebut seperti Aloe Vera, Jamur Ganoderma (Lingzhi), kunyit, Sengkuang, Temulawak dan Rumpai laut, dan sama sekali tidak menggunakan MERCURY atau HYDROQINOIN.


CARA AURA MAYA BERTINDAK..

Kulit wajah kita sering terdedah kepada pencemaran maka yang bersih menjadi kusam, pori-pori besar dll. Algae berfungsi untuk mengembalikan kulit wajah kita ke bentuk aslinya, selain itu algae juga memberikan efek segar dan tegang disebabkan oleh kandungan vitamin C yg ada padanya.

Kulit Berjerawat
Penyebab kulit kita berjerawat berbeza2. Ada yang kerana faktor hormon, kerana haid atau hamil, ada yang disebabkan stress ada yang kerana faktor dari luar seperti keadaan kulit yang rosak. Dengan Algae faktor luar dapat dikendalikan agar kulit semakin bersih dan bersinar...

Jeragat
Ada beberapa macam jenis jeragat, kerana faktor gen, faktor usia, kesalahan pakai kosmetik, kerana matahari, bekas jerawat atau luka atau cacar. Yang boleh dihilangkan dengan perawatan kosmetik luar adalah jeragat yang masih berada dalam kulit lapisan luar (epidermis). Jeragat di lapisan kulit dalam (dermis) sulit untuk dihilangkan tapi warnanya akan pudar secara beransur2. InsyaAllah dgn izin Allah..

Perlu berterusan ke pemakaian Aura Maya ni?
Jawapannya:
Tidak semestinya, jika stop penggunaan, tak akan ada effect negative cuma jika kita stop menjaga muka.. skin akan kembali kpd warna asal.. sbb sel kulit mati akan balik semula pada skin yg menyebabkan skin jd kusam semula.. . Hasil maksimum perawatan biasanya seawal 7 hari. Paling lambat dalam 1 bulan mengikut jenis kulit, namun effect cerah dari pemakaian Aura Maya boleh dilihat pada minggu pertama pemakaian. Rasakan perbezaan ketika anda merawat kulit dengan Aura Maya dan product lain.. :-)

Effect Matahari
Di awal perawatan tidak disarankan terdedah matahari terlalu lama, jika pekerjaan anda di luar, disarankan menggunakan topi atau pelindung lainnya. Kerana pada saat itu kulit wajah sedang tipis dan sensitif kerana penggantian sel kulit lama dengan yang baru. setelah perawatan selesai 1 bulan maka hal itu tidak menjadi masalah lagi...

Pemakaian kosmetik seperti bedak dll
Di awal perawatan jangan memakai kosmetik apapun. Setelah 2 minggu perawatan baru la bole bermekap seperti biasa. Dari pengalaman saye sebelum mgunakan AM, bile bpeluh mekap akan bcapuk.. hodoh betul..huhu..
Tp selepas menggunakan AM, makin bpeluh makin licin kulit saye.. =)

Masa jangakahayat produk ini adalah dalam tempoh 5 bulan setelah di buka

Untuk mendapatkan harga dan membuat order, sila inbox fb sy atau email ke ekinsnadia@hotmail.com..

Cara pembayaran melalui akaun maybank..

Terima kasih kerana meluangkan mase membaca info tentang Aura Maya..

BERHATI-HATI DGN BARANGAN TIRUAN & EXPIRED.. !!!!